«هم انديشي تدوين الگوی ايرانی – اسلامی نظام سلامت»
تالار امام – بيمارستان امام خميني (ره)
تهران- شنبه سوم اسفند ماه 1387
استفاده از برنامه در هر سامانهاي كه مدعي «كارآمدي و بهره وري» و «رشد و توسعه» است، امري ضروري شمرده مي شود. «هدفهاي مطلوب» و «منابع محدود» دو مفهوم اساسي برنامه ريزي را تشكيل ميدهند. بر همين اساس برنامه ريزي را تهيه، توزيع و تخصيص عوامل، وسايل و منابع محدود براي رسيدن به هدفهاي مطلوب در حداقل زمان و با کمترين هزينه ممكن تعريف مي كنند.
در غالب کشورها برنامه ملي يا برنامه توسعه وجود دارد كه اهداف و وظايف هريك از بخشهاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي را در هر ناحيه و دوره خاص تعيين مي كند. برنامه توسعه را مي توان مجموعه مدوني از تصميمات سياسي حکومت در زمينه چگونگي تخصيص منابع بين اهداف اولويت دار براي رسيدن به رشد و توسعه در دوره هاي معين تعريف كرد كه برآن اساس، نوع و ميزان فعاليت ها و خدماتي را كه هريك از اجزاء دولت مي بايست تهيه و ارائه كنند، تعيين مي نمايد.
فرآيند تدوين برنامه پنجم توسعه کشور به عنوان دومين برنامه در مسير دستيابي به چشم انداز سال 1404 جمهوري اسلامي ايران از مهر ماه سال 1386 با دستور رياست محترم جمهوري جناب آقاي دکتر محمود احمدي نژاد شروع گرديد.
حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي در تاريخ 21/10/1387 ، سياستهاي کلي برنامه پنجم توسعه را ابلاغ کردند. معظمله در اين ابلاغيه ميفرمايند: «انتظار مي رود اين سياستها که با رويکرد مبنايي پيشرفت و عدالت تنظيم شده، بتواند در جاي جاي کليه فعاليتهاي کشور چه در بُعد تقنين و چه در بُعد اجرا ظاهر گردد. انتظار دارم در دوره ي پنجساله آينده اقدامات اساسي براي تدوين الگوي توسعه ايراني ـ اسلامي که رشد و بالندگي انسانها بر مدار حق و عدالت و دستيابي به جامعه اي متکي بر ارزشهاي اسلامي و انقلابي و تحقق شاخصهاي عدالت اجتماعي و اقتصادي در گرو آنست، توسط قواي سه گانه ي کشور صورت گيرد. مشارکت جدي انديشه وران حوزه و دانشگاه در تبيين مقوله ي عدالت و اقتضائات آن نقشي تعيين کننده در اين امر دارد.»
باتوجه به عنايت ويژه مقام معظم رهبری بر موضع سلامت و تاکيد ايشان بر رويکرد انسان سالم و سلامت همه جانبه، در اين همانديشي با حضور ذي نفعان نظام سلامت درباره الزامات قانونی و اجرايي سياست های کلی مرتبط با سلامت و تدوين الگوی ايرانی اسلامی نظام سلامت تبادل نظر خواهد شد.
اهداف:
1. تبيين سياست های کلی ابلاغي مرتبط با سلامت
2. گفتگو درباره چالش های در اولويت سلامت
3. بررسي الزامات و مداخلات برای تحقق سياست های ابلاغی
|